3D repedőpaszta

Kétkomponensű, vizesbázisú paszta. A díszítendő terméket először kenjük le vékonyan, egyenletes rétegben a 3D repedőpaszta alappal, majd amikor áttetszőre száradt, bármilyen vastag rétegben vigyük fel rá a repedőpasztát. Ha vékonyan kened fel rá, akkor apró hajszálrepedések lesznek, ha vastag réteget teszel, akkor mélyebb barázdák keletkeznek. A száradási időt meg kell várni, nem szabad hajszárítóval szárítani! Mivel a hajszárítóval csak a felső réteget kérgesíted meg, az alatta levő anyag lassabban tud kiszáradni. A 3D pasztát színezheted akril festékkel összekeverve, de száradás után is le lehet festeni, vagy antikoló pasztával a repedéseit kiemelni.

Ásványpaszta

A nevében is benne van, hogy ez egy vasoxid kivonatot tartalmazó paszta. Ezt a pasztát a díszítendő felületre ugyanúgy rá tudod kenni, mint egy sima festéket. De érdekesebb, ha spatulával, vagy sablonba beledolgozva vastagabb mintákat alakítassz ki. Száradás után kovácsoltvas hatású lesz a terméked. Ha tovább akarod fokozni a hatást, antikolhatod is antikolópasztával, vagy pigmentporral.

Effekt pigmentpor

Különböző alapanyagokhoz keverve csillogó, picit áttetszően fémes hatás érhető el. A legegyszerűbben úgy használhatod, hogy vizes bázisú lakkba belekevered, és így viszed fel a díszítendő felületre. Üvegfestékbe keverbe metálos csillogást érhetsz el. Kiégethető gyurmába is bele lehet keverni, a kiégetést nem befolyásolja.

Terrakotta paszta

A terrakotta paszta agyagot utánzó felületet képez. Alkalmazhatjuk mindenféle tárgyra. Ecsettel, szivaccsal, spatulával, sablonba kenve, kézzel felvíve, bárhogy. Természetes hatást fogsz elérni vele, mintha kiégetett kerámia lenne. Decoupageolhatod, antikolhatod, pigmentporozhatod, díszítheted ízlés szerint.

3D golyó és por

Különböző nagyságú 3D golyókat összekevered az akrilfestékkel, és az így kapott masszát rákened a díszíteni kívánt felületre, bármilyen módon (ecsettel, spatulával ... stb.). A 3D por finom szemcséit ugyanígy össze lehet keverni, egyenletesebb felületet kapsz, sablonba is bele lehet kenni. Ez a termék hasonló a struktúrpasztához. Ezt is lehet ugyanúgy antikolni, festeni még utána, mivel hogy vizes bázisú.

Gélpaszta

Ez egy nagyon érdekes három dimenziós hatást keltő átlátszóra száradó gélpaszta, amit minden felületre lehet használni, de a végeredmény áttetsző lesz. A gélpasztát fényes akrilfestékkel színezheted, nagyon kevés kell hozzá, így olyan lesz a hatás, mintha csempe lenne a mintád.